(ВІДЕО) Класти міни точно в ціль – робота для «Ювеліра»

НАЗАД
04 сiчня 2024 11:58

Прикордонник із позивним «Ювелір» має за плечима понад рік бойового досвіду та наразі керує секцією мінометів біля Бахмута.

Розпочинав свою службу «Ювелір» строковиком на західному кордоні, а з початком широкомасштабного вторгнення країни-агресора підписав контракт та перевівся до одного з бойових підрозділів Держприкордонслужби України. «Навчався на навідника міномета, з цього й позивний «Ювелір», пізніше вже переведений на начальника мінометної секції, – сказав мінометник й додав, - Спочатку працювали на 82-мм міномети, а потім на 120-мм».

На Бахмутському напрямку прикордонники-мінометники зі стаціонарних позицій прикривають нашу піхоту та здійснюють вогневе ураження живої сили, позицій та техніки російсько-окупаційних військ. «Ця ротація відрізняється від попередньої тим, що там ми діяли мобільно, приїхали-відпрацювали. То ту в нас є вогневі позиції, на яких перебуваємо 24/7 та за командою відпрацьовуємо по противнику. У нас є свій радіус й робота відбувається досить швидко та ефективно», – сказав прикордонник.

Попри втому та усю тяжкість війни, яку наші захисники тримають на своїх плечах, бійці продовжують мріяти та будувати плани на майбутнє. «Хочу навчатись, здобути вищу освіту, самореалізовуватись, веселитись, з родиною більше часу проводити», – ділиться «Ювелір» своїм задумом.

«Тяжко коли людини гинуть, твої знайомі. Або просто хлопець, з яким зранку спілкуєшся, а увечері його вже немає й у нього сімʼя, діти. Тяжко це дуже, але така реальність. Заради чого? Заради нашої держави, заради нашої країни. Якщо зараз це не зробити, все розтягнеться на ще одне покоління», – резюмує військовослужбовець.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси